Hungary United Kingdom(Great Britain)


GINOP

Alap marcipánok

A marcipán a cukrász világban alapanyagként, díszítésként és desszertként is tökéletesen megállja a helyét. A sokak számára megosztó íz világ mellett azonban legendája is épp oly különleges.

Honnan is származik a marcipán?

A legendák alapján több kultúra és ország is magáénak tudja a marcipánt. Egyesek szerint a marcipán a keletebbre fekvő kultúrák háremhölgyeinek volt a csemegéje, mások szerint az éhínség súlytotta középkori Németország a hazája, és vannak olyan történészek is, akik a marcipánt a pestisjárvány idejére datálják. Utóbbi legenda alapján egy Márton nevű pék kísérletezett egy olyan alapélelmiszerrel, mely nem csak laktató, hanem hosszú ideig is tárolható. Így született meg „Márton kenyere”, vagy is a marci-panis.

Saját legendáit azonban túlnőve a marcipán a jelen korban egy olyan különlegesség, mely megédesíti az ünnepnapokat, szebbé varázsolja süteményeket és a tortákat, és emléket állít egy-egy jeles napnak.

Miből is áll pontosan a marcipán?

Alapanyagát az olajos magvak adják (mandula, dió, pisztácia, kókusz), cukor és víz hozzáadásával készül.

Milyen alap marcipánokat ismerünk?

Nullás, egyszeres, kétszeres, háromszoros, a cukor és az olajos mag arányától függően. A hagyományos mandulamarcipánokon kívül választhatunk még közkedveltebb diómarcipánból, mogyorómarcipánból, valamint az igazán különleges kókusz marcipánból is.

Mit érdemes az általunk gyártott alap marcipánokról tudni?

Kiszerelési egységük fajtától függően 1 kg, 5 kg, 15 kg.