Hungary United Kingdom(Great Britain)


GINOP

Alap marcipánok

A marcipán a cukrász világban alapanyagként, díszítésként és desszertként is tökéletesen megállja a helyét. A sokak számára megosztó íz világ mellett azonban legendája is épp oly különleges.

Honnan is származik a marcipán?

A legendák alapján több kultúra és ország is magáénak tudja a marcipánt. Egyesek szerint a marcipán a keletebbre fekvő kultúrák háremhölgyeinek volt a csemegéje, mások szerint az éhínség súlytotta középkori Németország a hazája, és vannak olyan történészek is, akik a marcipánt a pestisjárvány idejére datálják. Utóbbi legenda alapján egy Márton nevű pék kísérletezett egy olyan alapélelmiszerrel, mely nem csak laktató, hanem hosszú ideig is tárolható. Így született meg „Márton kenyere”, vagy is a marci-panis.

Saját legendáit azonban túlnőve a marcipán a jelen korban egy olyan különlegesség, mely megédesíti az ünnepnapokat, szebbé varázsolja süteményeket és a tortákat, és emléket állít egy-egy jeles napnak.

Miből is áll pontosan a marcipán?

Alapanyagát az olajos magvak adják (mandula, dió, pisztácia, kókusz), cukor és víz hozzáadásával készül.

Milyen alap marcipánokat ismerünk?

Nullás, egyszeres, kétszeres, háromszoros, a cukor és az olajos mag arányától függően. A hagyományos mandulamarcipánokon kívül választhatunk még közkedveltebb diómarcipánból, mogyorómarcipánból, valamint az igazán különleges kókusz marcipánból is.

Mit érdemes az általunk forgalmazott alap marcipánokról tudni?

Cégünk által készített alapmarcipánok mesterséges íz és színezék teljes kizárásával készülnek. Kiszerelési egységük fajtától függően 1 kg, 5 kg, 15 kg.